Idrottsklubben Ymer
Friidrott

Ymeriter inomhus i Göteborg
2024-02-06 12:46

När Friidrottens Hus hade tävlingar i helgen, så var det Ullevi FK som arrangerade ”Göteborg Inomhus” i dagarna tre. Med enbart häcklöpning under fredagskvällen.

Oscar Idehall: Nytt årsbästa på 60 meter häck för Oscar med tiden 8,53. Och det syntes verklilgen att det var mer tryck i löpning än tidigare. Det blev han trea på i P19-klassen. Och i ett extralopp, där tiden blev 8,79, så var han nog på väg mot ännu en tid under tidigare årsbästat. Men några rejäla islag hindrade honom för ännu en tid på 50-talet.

Algot Flodmark: Ännu en gång var han snabbaste 16-åring i P17-klassen. Nu med tiden 53,34 efter att vunnit b-finalen i klassen. Och han fick en perfekt öppning, utan några problem, men så hände något just innan man skulle gå ut på andra varvet. Algot såg ut att vara för ut när man gick in på gemensam banan. Men så gjorde ytterbanans Elias Eliasson från Mölndal ett smart ”ryck” efter 190 meter och var plötslitg den som var först i loppet. Det gjrode att Algot fick jaga och dessutom springa på banan, några meter längre väg, i sista kruvan. Han passerade och vann loppet på 53,34 – kanske hans snabbaste lopp om han hade fått springa närmaste vägen. Totaltfyra i P17-klassen.

Emelie Rantzow: tog sig till a-finalen på 60 meter med årsbästat 7,71 och hade bara Sofia Björkman från kville före sig i sitt heat på 7,67. I finalen blev det sedan 7,72 och en fjärdeplats bakom två danskor och Kvilletjejen igen.

Sissel Eliasson: Sprang häck på fredag och hade där 9,51 i försöken. Det var bara tre hundradelar från årbästat. Det gjrode att hon fick springa b-final, där ett kraftigt islag gjrode att hon bröt loppet. Och inte som det står i resutlatlistan ”ej start”.

Sissel sprang även 60 emter slätt och hade där 8,35.

Amanda Tran: Sprang i seniorklassen och tog sig med 7,90 til finalen. Där blev det sedan en fin femteplats på nästperset 7,83. Det gör att Amanda nu har sju av sina tio snabbaste lopp på 60 meter från 2024. Spännande fortsättning.

Sophie Reid: Svenska K22-mästarinnan i Femkamp från förra månaden testade två av grenarna. Och formen håller i sig. Sophie hade 8,89 i försöken på 60 meter häck, något som gav henne en plats i b-finalen. Där tog hon hem seger och tagerade dagsbästat. Sedan blev det också 13.03 i kula och en andraplats bakom Elsa Wållgren från Lerum på 13.18 – det var ju Elsa och Sophie som fajtades om guldet på mångkamps-SM.

Anita Hamkalo: Var med i tvåg grenar. Där hon på 60 meter gjorde 9,06 och var sedan ocks å tvåa i d-finalen på 200 meter med tiden 30,51. Båda tiderna just över personbästat.

Funktionärer2024-05-15 08:03
Punkt för inomhus2024-04-02 07:37
Nygammalt i Ryahallen2024-03-27 07:36
Algot USM-fyra2024-03-11 09:36
Pers av Rekord-Tage2024-03-06 09:27
OJ, vilken helg!2024-03-05 10:34
Algot genrepade med pers2024-03-05 09:11
Ny SM-medalj till Sophie2024-02-27 07:45