Ebbas klipp hos 100-åringen gav dubbla pers
2023-07-06 07:59

Men den stora nyheten med året Världsungdomsspel i Göteborg var att man lämnat Nya Ullevi, där man startartade 1996. Men årets upplaga hade man flyttat till Slottsskogsvallen, som förövrigt fyller 100 år i år, och det på grund av att man inte kunde få en fast helg varje år.

Årets upplaga hade samlat nästa 7000 starter med 30 olika länder och trots att den ”nya” arenan är betydligt mindre, så genomfördes arrangamanget på ett överrakande bra sätt. Och trots att man drabbades av en hel del regn under de två sista dagarna

Ebba Åhman började med att springa hem segern på 400 meter häck med personbästat 59,67 och med namnaen Ebba Svantesson från upsala IF på andraplats med 60,29.

Och på korta häcken så blev det seger i försöken med 13,61 i stark medvind. Medan det var lite lugnare sedan när finalen avgjordes. Då gör Ebba 13,94 och sätter ett nytt personbsäta med det. Äntligen under 14. Och tvåa bakom Lovisa Karlsson från högby på 13,67.

Notera också att Sophie Reid hade 14,42 i försöken och det var den tiondel bästa tiden i försöken och eftrsom bara åtta får plats i finalen så ble det inga flera lopp för Sophie.

Men innan det så kastade hon 42.18 och blev fyra i spjut, en tävling som gick i motvind som inte gynnar resultaten. Hon var sedan ocks nia i kula på 12.07 där tekniken inte riktigt satt där den skulle.

Det regnade något, om man underdriver, när det kvinnliga loppet på 1500 meter avgjordes. Där Liv Dinis var med i en grupp på fyra löpare bakom den överlägsna vinnaren Ebba Cronholm från Ljungby. Liv kunde inte hänga med när spurten drogs upp, men fick som femma i loppet 4.42,59 .

Amanda Tran tog sig till final trots att hon hade hela -1,6 meter/sekund att fajtas med i försöken, Att tiden blev så bra som 12,68 imponerade stort.

I finalen, där det var lite oroligt i starten, blev det 12,58 i en lätt motvind. Ett tag skulle finalen springas om, men sedan togs det tillbaka och loppet som genomfördes blev finalloppet.

Amanda kvalde okcå in till längdfinalen med en tiondeplats med 4.95.

Amanda avsltuade helgen med att putsa sitt perosnbästa på 200 meter, där hon med 26,14 slutade fyra i a-finalen för F16. Här vann Västerås Filippa Engström på 24,88.

En sjätteplats med tiden 39,28 i b-finalen på 300 meteer i P15 gjorde att Algot Flodmark en bit ifrån sitt personbästa som hann gjorde i förra månaden på samma plats.

Slutligen kan man konstatera att IK Ymer delade den 58:e platsen i lagtävlingen på fem poäng med tyska klubbarna Asais och Neuköllner från Berlin, norska klubbarna Koll, Sarpsborg och Stördal samt Sundsvalls FI, IFK Lund, Lerum FI, Klippans FK, Björnstorps IF och Falkebergs IK.

Vann lagtävingen med poängen 52,5 gjorde Turebergs FK.

Och planen för världsungsomsspelen är att även 2024 genomföra VU-spelen på Slottsskogsvallen som då kommer att bjuda på nya banor.

Text: Hasse Sjögren

Funktionärer2024-05-15 08:03
Punkt för inomhus2024-04-02 07:37
Nygammalt i Ryahallen2024-03-27 07:36
Algot USM-fyra2024-03-11 09:36
Pers av Rekord-Tage2024-03-06 09:27
OJ, vilken helg!2024-03-05 10:34
Algot genrepade med pers2024-03-05 09:11